Snapchat Kullanıcıları İçin Gizlilik İpuçları

10.06.2017

48 Kişi Okumuş

0 Yorum

Mesajlar, 24 saatlik hikâye mesajları ve çok yaratıcı filtreler Snapchat’ı çok eğlenceli hale getiriyor. Bununla birlikte eğlence eğlencesi mutlaka özel anlamına gelmez ve mahremiyet konusunda iki kez düşünmeden çılgınca heyecan uyandıran heyecana kapılmak kolay olabilir.

Web üzerinde asla fazla dikkatli olamazsınız – özellikle de kişisel fotoğraf, video ve diğer bilgileri paylaşma söz konusu olduğunda. Hesabınızın güvende olduğundan ve kapaklarınızın internette dolaşmadığından emin olmak için aşağıdaki Snapchat gizlilik ipuçlarını gözden geçirdiğinizden emin olun!

01- Giriş Doğrulamayı etkinleştir

Giriş doğrulaması, yetkisiz hesap erişimini önlemeye yardımcı olmak için fazladan bir güvenlik katmanı ekleyerek hesabınızın korunmasını güçlendirir. Bu, Snapchat hesabınıza herhangi bir cihazdan giriş yapmak istediğinizde, hem şifrenizi hem de giriş yapmaya çalışırken telefonunuza otomatik olarak gönderilecek bir doğrulama kodunu girmeniz gerektiği anlamına gelir.

Snapchat’ta giriş doğrulamasını etkinleştirmek için, basitçe kamera sekmesine gidin, ekranın üst orta kısmındaki küçük hayalet simgesine hafifçe dokunarak sağ üstteki dişli çark simgesine hafifçe vurun ve Giriş Doğrulama ayarları seçeneğini arayın. Snapchat, hepsini kurma sürecinde size yol gösterecek.

02 – Yalnızca Arkadaşların Seninle İletişim kurabildiğinden emin olun

Snapchat, fotoğraf ve videoları dünyanın her yerindeki insanlara çekmeyi mümkün kılıyor, ancak yalnızca herkesin Snapchat aracılığıyla sizinle iletişim kurmasını ister misiniz? Muhtemelen değil.

Sadece arkadaşlarınızın sizinle iletişim kurmasını isteyip istemediğinizi (gerçekte arkadaş listesine eklediğiniz hesaplar) veya sizinle iletişime geçebilecek herkesi seçebilirsiniz. Fotoğraf çekimleri, video çekimleri, kısa mesajlar ve hatta aramalar da dâhil olmak üzere bu, tüm iletişim yöntemleri için geçerlidir.

Kullanıcı ismini tesadüfen tesadüfen ekleyebilir veya bir ekran görüntüsü almışsanız bıçak kodunuzu çevrimiçi bir yerlerde bulabileceğinden, yalnızca arkadaşlarınızın size ulaşabileceğinden emin olmanız en iyisidir. (Kamera sekmesinde hayalet simgesine dokunarak) profil sekmesinden ayarlarınızı yapın ve aramaya İletişim Me altında seçeneği…

03- Hikâyelerinizi Kimin Görmek İstediğiniz Kişileri Seçin

Sizin Snapchat hikâyeleri arkadaşlarınıza son 24 saat içinde ne yaptık kısa ama tatlı ipuçları verir. Belirli arkadaşlarla enstantane gönderme aksine, hikayeleri senin yayınlanır My Story ayarlarınıza bağlı olarak diğer kullanıcıların yem hikayeleri görünür bölümünde.

Için markalar, ünlüler ve kamuya mal olmuş herkes kendi hikâyelerini görebilmesini sağlayan büyük aşağıdakilerle, onların takipçileri ile bağlı kalmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte, hikâyelerinizi görebilmek için arkadaşlarınıza (eklediğiniz insanlar) yalnızca isteyebilirsiniz. Hikâyelerinizi görebilmeniz için özel bir kullanıcı listesi oluşturmanız da seçeneğiniz vardır.

Yine, tüm bunlar ayarlar sekmesinden yapılabilir. Için, profil sekmesinden ayarlarına gidin aşağı kaydırma…

Listenizi oluşturmak için Herkes, Arkadaşlarım veya Özel’i seçebilirsiniz.

04- Kendinizi “Hızlı Ekle” Bölümünden Gizleyin

Snapchat kısa süre önce, sohbet listenizin alt kısmında ve hikâyeler sekmenizde görüntülediğini görebileceğiniz Hızlı Ekleme adlı yeni bir özellik sundu. Karşılıklı dostluklara dayalı olarak eklemek için önerilen kullanıcıların kısa bir listesini içerir.

Eğer var ise Hızlı Ekle ayar etkin, Hızlı bölümleri ekleyin arkadaşlarınızın arkadaşları de görünürsünüz. Orada göstermek için istemiyorsanız, bunu ayarlarınızdan gidip seçerek bu ayarı kapatabilirsiniz Hızlı içinde See Me Ekle kapatmak için.

05- Sizi Ekleyen Rastgele Kullanıcıları Yoksay veya Engelleyin

Rastgele kullanıcıların sizi tanımadığını veya kullanıcı adınızı nasıl bulduklarını bilmediğiniz halde sizi arkadaş listesine ekleme deneyimine sahip olmak nadir değildir. Ve sadece arkadaşlarınız sizinle iletişim ve hikâyelerini görebilirsiniz sağlamak için yukarıdaki ipuçları tamamı izlendiğinde bile, yine de kaldırmak (veya edebilirsiniz blok Snapchat sizi eklemeyi deneyin kullanıcılar).

Bunu yapmak için, profil sekmesine gidin ve çatlak kodunun altındaki Eklenmiş Me seçeneğine dokunun. Dahil – Burada seçenekler listesini yukarı çekmek için dokunabilirsiniz ekleyen kullanıcılar, bir listesini göreceksiniz

Yalnızca sizi ekleme girişimi silmek istiyorsanız Yoksay’a dokunun. Ancak, söz konusu kullanıcı tekrar Snapchat ile ulaşmaya muktedir istiyorum asla Eğer dokunun Blok ve nedenini seçin.

06- Ekran görüntüsü bildirimlerine dikkat edin

Bir arkadaşınıza bir an önce mesaj gönderirler ve görüntüleme süresi dolana kadar bir ekran görüntüsü alırlar ve Snapchat’dan “Kullanıcı adı bir ekran görüntüsü aldı!” Diyen bir bildirim alırsınız. Bu küçük bildirim, o arkadaşınızla çatmayı nasıl seçeceğinizi etkilemesi gereken önemli geribildirimdir.

Çerezlerin ekran görüntüsünü alan herkes onu çevrimiçi herhangi bir yere gönderebilir veya istedikleri herkese gösterebilir. Son derece yakın arkadaşlarınızdan ve yakınlarınızdan gelen ekran görüntüsü bildirimlerini yakalamak ve görmek genelde zararsız olsa da, durumunuza göre onları gönderdiğiniz kişinin bilincinde olmaktan asla asla asla çekinmezsiniz.

Birisi bir ekran görüntüsü alırsa, Snapchat size uygulamayla ilgili bilgi verir, ancak cihazınızın ana ayarlarında Snapchat bildirimlerini etkinleştirildiğinde anlık telefon bildirimleri olarak alabilirsiniz.

07- Çevrimiçi olarak kendi adınızı veya Snap kodunuzu çevrimiçi paylaşmayın

Birçok Snapchat kullanıcısı başkalarını arkadaş olarak eklemek üzere teşvik etmek için kullanıcı adlarını Facebook, Twitter, Instagram veya başka bir yerde yayınlayacak. Yukarıdaki gizlilik ayarlarının hepsini beğeninize göre yapılandırdıysanız (örneğin sizinle kim iletişim kurabilirse) ve Snapchat etkinliğinizi ve etkileşiminizi daha samimi tutmak istiyorsanız değil, birçok kişinin sizin snap’larınızı görüntülemesinden memnunsanız sorun yoktur.

Kullanıcılar, kullanıcı adlarının paylaşılmasına ek olarak, diğer kullanıcıların Snapchat kameralarını kullanarak otomatik olarak arkadaş olarak ekleyebilecekleri QR kodları olan anlık kodların ekran görüntülerini gönderir. Bir grup rastgele kullanıcının sizi arkadaş olarak eklemesini istemiyorsanız, herhangi bir çevrimiçi çevrimiçi olarak herhangi bir anlık görüntü ekran görüntüsü yayınlamayın.

08- Anılarınızdaki Özel Snap’ları “Yalnızca Gözlerime” taşı

Snapchat’ın Hatıralar özelliği, onları göndermeden önce snapları kaydetmenize veya kaydettiğiniz hikâyeleri kaydetmenize olanak tanır. Tek yapmanız gereken, kaydettiğiniz tüm çıtçıtların bir kolajını görüntülemek için kamera düğmesinin altındaki küçük kabarcıklara hafifçe dokunduğunuzdan, bunlar sizinle birlikte olduğunuz arkadaşlarınıza göstermek için kullanışlıdır.

Kaydetmek Bazı çıtçıtlı, ancak gerekli olabilir gizli tutmak. Dolayısıyla, cihazınızdaki anılarınızı arkadaşlarına gösterdiğinizde, bunları göstermeden önce onları Yalnızca Gözlerim bölümüne taşıyarak, görmelerini istemediğiniz bu çıtçıtlar arasında hızlıca dolaşmaktan kaçabilirsiniz.

Bunu yapmak için, anılarınızın sağ üst köşesindeki onay işareti seçeneğine hafifçe vurun, özel yapmak istediğiniz kapakları seçin ve ardından ekranın altındaki kilit simgesine dokunun. Snapchat, Sadece Gözlerim Yalnız bölümü için kurulum sürecinde size yol gösterecektir.

09- Yanlış Arkadaşına Göndermekten Kaçınmak İçin Yaptığınız Çekime Dikkat Edin

Elverişli silme düğmelerinin bulunduğu diğer tüm sosyal ağların aksine yanlışlıkla yanlış arkadaşınıza gönderdiğiniz bir çırpıda bulunmayı emniyete alamazsınız. Yani erkek arkadaşınla veya kız arkadaşıyla seks yaptıysanız ve farkında olmadan önce iş arkadaşlarınızdan birini yanlışlıkla alıcı olarak eklerseniz, muhtemelen onlara göstermek istemediğiniz bir yanını görecekler!

Göndermek için ok düğmesine basmadan önce, alıcı listesindeki kişileri çift denetleme alışkanlığı kazan. Bunu kamera sekmesinden bir başkasına yanıt vererek yapıyorsanız, en altındaki kullanıcı adlarına dokunun ve yaptığınız kişiyi kontrol edin / onaylayın veya bir alıcı olarak dâhil olmak istemeyin.

10- Göndermeyi pişmanlığa karşı hikâyeleri silme yöntemini öğrenin

Dolayısıyla, arkadaşlarınıza gönderdiğiniz kilitleri gönderemezsiniz, ancak en azından gönderdiğiniz hikâyeleri silebilirsiniz!

Göndermeyi hemen yapmaya pişman olduğunuz bir hikâye yayınlarsanız, öyküler sekmesine gidip öykünüze hafifçe dokunduğunuzda, hikâyeye dokunup yukarı doğru hızlıca kaydırıp üst kısmındaki çöp kutusu simgesine hafifçe vurarak anında silebilirsiniz. Maalesef, silmek için bir sürü hikâyeniz varsa, Snapchat şu anda bunları toplu olarak silmek için bir seçeneğiniz olmadığından bunları tek tek yapmak zorunda kalacaksınız.

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz