Gmail’de Yanlış Giden Maili Geri Alma

Gmail Mail Geri Alma

Yaptığımız çalışmalar esnasında acele etmek Gmail mail gönderiminde sıkıntılar yaratabilir. Ancak yanlış giden maili Gmail geri alma şansı veriyor.

Dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından sunulan web posta hizmeti olan Gmail’ de acele yada dalgınlık sonucunda eklenilmesi gereken dosyaların unutulmasının yanı sıra yanlış alıcılara gönderilen e-postalar olmuş ve bundan dolayı da büyük pişmanlık duymuşuzdur. Ne sebeple olursa olsun gönderilen e-postaların geri alınabilmesi gerçekten değerli bir hale geliyor. Gmail’ in geri alma özelliği sayesinde artık yanlışlıkla gönderilen e-postalar, sıkıntılı bir durum olmaktan çıkacak

Gmail’ de Yanlışlıkla Gönderilen Mail’ i Geri Alma

Gmail’ de yanlışlıkla gönderilen e-postaları hemen geri alabilmek için öncelikle ilgili özelliği aktifleştirmemiz gerekmektedir.

  • Öncelikli olarak Gmail hesabımıza giriş yapın
  • Hesaba giriş yapıldıktan sonra sağ üst tarafta yer alan ” çark butonu ” na tıklayın ve ardından ” Ayarlar ” menüsüne ulaşın
  • Menüye geçiş yapıldıktan sonra üst kısımda yer alan sekmelerden ” Genel ” penceresindeki ” Göndermeyi geri al ” başlığı içerisinde yer alan ” Göndermeyi Geri Almayı Etkinleştir ” kutucuğunu işaretleyerek aktif hale getirin
  • Bu işlemin ardından ” Değişiklikleri Kaydet ” tuşuna basarak, etkinleştirme işlemini gerçekleştirin
  • Varsayılan olarak tanımlı 10 saniyelik ” Göndermeyi iptal etme süresi ” ni, dilerseniz 30 saniyeye kadar çıkarabilirsiniz
  • Bu özellik aktif hale geldiğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta göndermeyi iptal etme süresi tabi ki

Bu özelliği test etmek için öncelikle bir mail oluşturun ve gönderin. Posta gönderildiğinde sayfanın hemen üst tarafında ” İletiniz gönderildi. Geri al  İletiyi göster ” şeklinde bir yazı çıktığını göreceksiniz. ” Geri al ” butonuna bastığınız takdirde yine aynı yerde ” Gönderme işlemi geri alındı ” şeklinde bir yazı çıkacak ve mailiniz gönderilmeyecektir.

Gmail’ de e-posta gönderirken acele ile yapılan hataları düzeltmek için imkan sağlayan bu özelliği kapatmak isterseniz de yukarı bahsetmiş olduğum adımları tekrar izleyerek, işlevi devre dışı bırakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir