Facebook Hesabını Silmek

Sosyal ağ Facebook kan kaybetmeye güvenlik sorunları nedeni ile devam ediyor. Bazı kullanıcılar Facebook hesabını kalıcı olarak silmek istiyor. Kalıcı olarak Facebook hesabını silme ve hesabı kapatma için yapılması gerekenleri açıklıyoruz.

Yaşanan Facebook skandalları ile hesabı kapatmak, hesabı silmek, bir daha açılmamasını sağlamak isteyenlerin, hesaplarını dondurma işlemi yapmak isteyenlerin sayısı arttı. Eğer Facebook hesabını tamamen silme işlemini uygulamak istiyorsanız yapmanız gerekenleri açıklıyoruz.

Facebook Hesabı Silmeden Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hesabınızı kapattığınızda eğer sayfanız veya gruplarınız var ve o sayfa ve grupların da tek yöneticisi sizseniz, hesapla birlikte sayfa veya gruplarda silinecektir. (Sayfanın silinmemesi için ikinci bir yönetici eklenebilir.) Yine de uygulama 14 gün beklemeden silme gibi bir düşünceniz varsa, şimdilik bunun mümkün olmadığını hatırlatmak isteriz.

Silinen hesap bir daha hiçbir şekilde yeniden açılamıyor. Bu nedenle Facebook hesap silme öncesinde iki kere düşünün.

Uygulama üzerinde yaptığınız bazı şeylerse hesabınızda tutulmaz. Örnek vermek gerekirse, hesabınızı silseniz bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar onda kayıtlı kalabilir. Bu bilgiler, siz hesabınızı sildikten sonra da kalır.,

Hesabınızı sildiğinizde diğer insanlar sizin profilinizi hiçbir şekilde görmeyecektir. Yine de tüm verilerin silinmesi hayli vakit alabilir. Hesabınıza bağlı durum güncellemeleri, fotoğraflar ve videolar yedek bir sistemde tutulmaktadır. Tüm verilerin ortadan kalkması için 90 güne kadar beklemeniz gerekebilir. Bu süre sizin 2 haftalık Facebook Hesap Silme işleminizden bağımsız ilerler.

Facebook hesabınızda kişisel paylaşımlarınız (resim, video vs) Ayarlardan Genel Hesap Ayarlarına giriş yapalım. Bu sayfada Facebook verilerinin kopyasını indir yapıp hesabınızı silseniz bile verileriniz sizlerde kalacaktır.

Facebook Verilerini Yedekleyin

Facebook Hesap Silme İşlemi

Hesabınızı silmeden önce, hesabınızdaki uygulamaları da silmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki bağlantıdan Uygulama Ayarlarını açmanız gerekiyor.

Uygulama Ayarları’nı açmak için buraya tıklayın

Daha sonra uygulama ayarlarında yer alan tüm uygulamaları yanlarında bulunan “x” ile kaldırıyoruz. Bunu yapmadığınız takdirde hesabımız kapanmıyor. Çünkü, hesapları silme sonrası 2 hafta boyunca hiçbir hareketlilik bulunmamasını isteniyor.

Facebook Uygulamaları Temizleme

Uygulamaları sildikten sonra aşağıdaki bağlantıya giderek “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Hesabı silme bağlantısı

Facebook Hesabı Silme

Son olarak açılacak pop-up penceresine şifrenizi ve güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor.

Facebook Hesap Silme Onayı

Facebook hesap silme işlemi sonrası 2 hafta boyunca hesabınızı hiçbir şekilde açmamanız gerekiyor. Aksi takdirde hesap kapatma işleminiz sıfırlanabilir ve yeniden hesap kapatmak ile uğraşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir